Abonare la newsletter

* indicates required

Îți mulțumim pentru sprijinul acordat pentru realizarea Centrului de vizitare Oltenia de sub Munte!

Ești pentru noi prieten al asociației și al Parcului Național Buila-Vânturarița și fondator al celui mai frumos centru de vizitare din partea aceasta a lumii.

Datortă celor 671 donatori am câștigat Campionatul de Bine, clasându-ne pe unul dintre primele 3 locuri care ne asigură dublarea sumei de către organizatori (în limita a 5000 euro).

Practic am reușit și datorită ție să strângem până în prezent, cu tot cu premiul câștigat, peste 14.000 euro.

Cu acești bani o să continuăm ambițiosul nostru proiect cu următoarele etape:

- Realizarea proiectului tehnic și a detaliilor tehnice de execuție – ești invitat să contribui cu sugestii și propuneri.

- Obținerea avizelor și autorizațiilor necesare.

- Campanie de strângere de fonduri dedicată firmelor și marilor donatori care vor să ne fie parteneri în acest proiect.

O să vă ținem la curent cu mersul proiectului.

Cum poți să ne ajuți mai departe:

1. Promovând proiectul în care te-ai implicat în rândul celor din jurul tău și atrăgându-i să devină și ei donatori și fondatori ai Centrului de vizitare al Olteniei de sub Munte. Interfața pentru donații online adresată peroanelor fizice rămâne deschisă la adresa: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Centrul-de-vizitare-Oltenia-de-sub-Munte 

Donatiile se fac simplu, prin plata cu cardul online, oricand, de oriunde, sumele donate, incepand cu minim 5 lei, ajungand in totalitate la noi, fara niciun fel de commission.

2. Direcționând 2% din impozitul pe salariu pentru realizarea acestui proiect. Detalii despre această prevedre și formularul se găsesc pe pagina noastră: http://www.kogayon.ro/ro/implica-te/

3. Dacă ai firmă sau știi pe cineva care are, 20% din impozitul pe profit datorat statului poate fi folosit pentru realizarea proiectului nostru. Detalii despre această prevedre fiscală și contractul de sponsorizare se găsesc pe pagina noastră: http://www.kogayon.ro/ro/implica-te/

Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte este locul în care:

- Vizitatorii vor primi informații cu privire la valorile naturale și culturale ale zonei, modalitățile de petrecere a timpului în zonă, trasee, programe, materiale și informații turistice.

- Localnicii își promovează produsele și sunt încurajați să înceapă noi afaceri sustenabile, unde pot fi organizate evenimente.

- Copiii din comunitatea locală și vizitatorii pot participa la activități de educație ecologică.

- Elevii pot face primii pași în cunoașterea și cercetarea patrimoniului natural și cultural al zonei.

Cladirea va fi o auto-sustenabilă și verde, cu un impact redus asupra mediului, ombinând stilul, tehnicile și materialele tradiționale locale cu tehnologiile moderne.

Doar cateva dintre cele pe care ni le dorim sa le realizam in acest centru:

- tunel pe sub drum, amenajat in forma de pestera - pasaj pietonal catre Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor si viitorul muzeu de geoogie in aer liber al zonei;

- macheta 3D multifuncionala a parcului national, cu proiectii ale diferitelor harti, de la cele istorice si turistice la cele ale distributiei speciilor si observator catre parcul nationa;

- spatii dedicate biodiveritatii (padure, fauna, spatiu de cunoastere senzoriala a naturii) si geodiversitatii (paleontologie, paleoecologie, geomorfologie, carst) parcului si zonei;

- spatii dedicate traditiilor si valorilor culturale locale: atelier de ceramica, atelier de tesut, atelier de prelucrare a lemnului;

- laborator de stiintele naturii pentru cercetare si lectii ale scolilor din zona si nu numai;

- spatiu pentru evenimente in sprijinul conservarii, promovarii si dezvoltarii zonei;

- sisteme interactive de interpretare, promovare si cunoastere a naturii;

- elemente constructive si de amenajare traditionale locale: cioplituri in lemn si piatra, impletituri din nuiele etc.

- sisteme moderne de producere si promovare a energiei verzi si a tehnologiilor cu amprenta redusa de carbon: panouri solare, pompe de caldura, centrala eoliana, colectare ape pluviale, sistem de climatizare natural.

Pana in momentul de fata am reusit sa facem pentru acest proiect, din resursele noastre si bazandu-ne exclusiv pe voluntariat, urmatoarele:

1. Am obtinut terenul pentru realizarea centrului. L-am convins pe unul dintre partenerii nostri - Primaria Costesti - de viabilitatea proiectului pentru regiune, iar acestia au cumparat un teren peste drum de rezervatia pe care-o administram - Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor si l-au concesionat gratuit asociatiei noastre, pe perioada nedeterminata, in vederea realizarii proiectului.

2. Am facut masuratorile topografice de detaliu.

3. Am realizat studiul geotehnic.

4. Am intocmit studiul de prefezabilitate al proiectului, impreuna cu o echipa de arhitecti, peisagisti, specialisti in interpretarea naturii, reprezentanti ai comunitatilor locale.

5. Am realizat un alt parteneriat, cu Administratia Parcului National Buila-Vanturarita, in vederea realizarii centrului, care o sa fie deopotriva al parcului national si la zonei Oltenia de sub Munte.

6. Am infiintat Asociatia de Ecoturism Oltenia de sub Munte, formata din reprezentanti ai administratorilor si custozilor de arii protejate, autoritatilor publice locale, societatii civile si mediului de afaceri, avand ca obiective obtinerea pentru regiune a statutului de destinatie ecoturistica si dezvoltarea si promovarea ecoturismului in zona.

Ne bucuram ca acest proiect frumos in care noi credam cu toata taria a gasit ecou si sustinere si la tine. Sprijinul tau inseamna foarte mult!

Multumim pentru sustinere!

Fiecare angajat poate decide dacă 3,5% din impozitul datorat statului din salarii sau din venituri extrasalariale poate fi lăsat statului sau poate fi direcționat către o organizație nonprofit.

afla mai multe

 
Rezultate sondaj ianuarie 2024

Vezi toate noutatile