Abonare la newsletter

* indicates required

Un nou proiect al Asociației Kogayon pentru P.N. Buila-Vânturariţa și Oltenia de sub Munte

În perioada 1 mai - 30 septembrie 2014 Asociația Kogayon va derula un nou proiect în Parcul Naţional Buila-Vânturariţa și comunitățile locale ale acestuia, intitulat „Oltenia de sub Munte - zonă ecoturistică”.
 
Proiectul este în valoare de 37.300 Ron, din care 20.000 Ron este finanțare de la Fundația pentru Parteneriat și MOL România, prin programul „Spații Verzi - Arii Naturale Protejate” și va fi realizat în parteneriat cu Administrația Parcului Naţional Buila-Vânturariţa. Este al 7-lea proiect al asociației aprobat spre finanțare de către Fundația pentru Parteneriat, după alte 6 care au vizat în special activități de ecoturism și educație ecologică în zona parcului în a cărui administrare suntem implicați ca parteneri.
 

Scopul proiectului îl reprezintă promovarea Parcului Naţional Buila-Vânturaiţa şi a valorilor naturale ale acestuia, ca o premiză a dezvoltării ecoturismului în zona Olteniei de sub Munte, scop realizabil prin patru obiective:

- Promovarea activităților de cicloturism și mountainbike în Parcul Național Buila-Vânturarița și zona Olteniei de sub Munte: identificarea, cartografierea și descrierea traseelor de mountainbike și cicloturism, realizarea a două trasee tematice pilot (unul de mountainbike și unul de cicloturism) și promovarea activităților și zonei printr-o platformă web dedicată.

- Identificarea, măsurarea, protejarea și promovarea celor mai bătrâni arbori din Parcul Național Buila-Vânturarița și regiune.

- Promovarea prin imagini a Parcul Național Buila-Vânturarița printr-un album foto.

- Obținerea certificării ca destinație ecoturistică pentru zona Oltenia de sub Munte și realizarea unei asociații locale de dezvoltare a ecoturismului în zonă.

20.jpg

Fiecare angajat poate decide dacă 3,5% din impozitul datorat statului din salarii sau din venituri extrasalariale poate fi lăsat statului sau poate fi direcționat către o organizație nonprofit.

afla mai multe

 
Rezultate sondaj ianuarie 2024

Vezi toate noutatile