Abonare la newsletter

* indicates required

Un nou proiect al Asociației Kogayon pentru P.N. Buila-Vânturariţa și Oltenia de sub Munte

În perioada 1 mai - 30 septembrie 2014 Asociația Kogayon va derula un nou proiect în Parcul Naţional Buila-Vânturariţa și comunitățile locale ale acestuia, intitulat „Oltenia de sub Munte - zonă ecoturistică”.
 
Proiectul este în valoare de 37.300 Ron, din care 20.000 Ron este finanțare de la Fundația pentru Parteneriat și MOL România, prin programul „Spații Verzi - Arii Naturale Protejate” și va fi realizat în parteneriat cu Administrația Parcului Naţional Buila-Vânturariţa. Este al 7-lea proiect al asociației aprobat spre finanțare de către Fundația pentru Parteneriat, după alte 6 care au vizat în special activități de ecoturism și educație ecologică în zona parcului în a cărui administrare suntem implicați ca parteneri.
 

Scopul proiectului îl reprezintă promovarea Parcului Naţional Buila-Vânturaiţa şi a valorilor naturale ale acestuia, ca o premiză a dezvoltării ecoturismului în zona Olteniei de sub Munte, scop realizabil prin patru obiective:

- Promovarea activităților de cicloturism și mountainbike în Parcul Național Buila-Vânturarița și zona Olteniei de sub Munte: identificarea, cartografierea și descrierea traseelor de mountainbike și cicloturism, realizarea a două trasee tematice pilot (unul de mountainbike și unul de cicloturism) și promovarea activităților și zonei printr-o platformă web dedicată.

- Identificarea, măsurarea, protejarea și promovarea celor mai bătrâni arbori din Parcul Național Buila-Vânturarița și regiune.

- Promovarea prin imagini a Parcul Național Buila-Vânturarița printr-un album foto.

- Obținerea certificării ca destinație ecoturistică pentru zona Oltenia de sub Munte și realizarea unei asociații locale de dezvoltare a ecoturismului în zonă.

20.jpg

Fiecare angajat poate decide dacă 2% din impozitul datorat statului din salarii sau din venituri extrasalariale poate fi lăsat statului sau poate fi direcționat către o organizație nonprofit.

afla mai multe

November 21, 2014
Sustine realizarea Centrului de vizitare Oltenai de sub Munte

Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte va fi un pol al dezvoltării durabile al regiunii, cu beneficii majore de mediu, economice și sociale pentru comunitățile locale, fiind legătura dintre vizitatori, parcul național și comunitățile locale. Ne poti ajuta si tu promovandu-ne proiectul, ajutandu-ne sa gasim noi donatori si sustinatori si/sau donand pentru proiect in cadrul Campionatului de Bine.

Vezi toate noutatile